IMG_2392

IMG_20151115_204007

Sinds ik mij kan herinneren heb ik altijd honden om mij heen gehad.Zelfs in mijn studentenjaren had ik een maatje, haar naam was Bonje. Zij was een Mechelse herder die ik heb gekregen van mijn toenmalige buurman omdat ze zich had misdragen. Na Bonje volgde er een Alaskian Malamute, Chuck, en kreeg ik Saartje, een West Highland White terriër.Na  een tragisch ongeluk met Chuck kwam Fleur, mijn eerste Berner Sennen, in mijn leven.Dat was een schat van een hond en paste perfect in ons gezin, met toen nog, jonge kinderen.

fleur foto 5

Eenmaal besmet met het bernervirus zijn de Berners niet meer weg te denken uit mijn leven. Al gauw groeide het idee om er nog een Berner bij te nemen. Na het behalen van mijn KK1 begon ik ook met het fokken van af en toe een nestje.

Onze West Highland White terriër Saartje paste perfect bij de Berners en het bleek een hele leuke combinatie. Onze Saartje heeft de mooie leeftijd van 15 1/2 jaar bereikt. Na Saartje wilde ik graag weer een terriër en maar dit keer was mijn oog gevallen op de Norwich terriër. Een hele leuke vrolijke terriër die goed met andere honden overweg kan.

Na een speurtocht van enkele jaren kwam Robin bij ons wonen. Ze kwam in het jaar dat Fleur geboren was en ze schelen dan ook maar 3 maanden. Deze twee zijn samen opgegroeid en hebben daardoor ook een speciale band. Ook met de norwich terriërs fok ik af en toe een nestje.

Behalve het fokken en showen van de honden ben ik vooral bezig in de hondensport met beide rassen.